Menu

 

De ZZP-er (Zelfstandige Zonder Personeel) is een zelfstandige ondernemer die binnen een bepaalde branche opdrachten voor derden uitvoert. Nederland kent ongeveer 800.000 ZZP-ers, dit betekent dat 1 op de 10 werkenden ZZP-er is (eind jaren 90 was dit nog 1 op de 17). Het aantal groeit nog steeds gestaag, in 2013 kwamen er ruim 42.000 ZZP-ers bij. De ZZP-er is geen echte ondernemingsvorm en binnen de fiscale wetgeving bestaat de ZZP-er zelfs niet. De ZZP-er wordt afhankelijk van werk en omgeving wel of niet als ondernemer gezien. Dit kan als eenmanszaak, maar ook als B.V..

 

Ervaring met ZZP'ers

Wij zijn uiteraard op de hoogte van de fiscale aandachtspunten voor ondernemingen en hierbij de ZZP-er in het bijzonder. Alle kennis en ervaring is voorhanden om het u zo makkelijk en voordelig mogelijk te maken. Onderwerpen betreffende ondernemersaftrek, urencriterium, MKB-winstvrijstelling (ook zonder urencriterium te gebruiken), verliesverrekening, middeling, alle auto regelingen, willekeurige en versnelde afschrijving, investeringsaftrek, FOR, KOR, etcetera, etcetera: voor ons is dit alles een begrip!

 

Weloverwogen keuzes op fiscaal gebied

Als startende ondernemer zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Iedereen geeft goed bedoelde adviezen, de Kamer van Koophandel overstelpt je met informatie, de Belastingdienst stelt je lastige vragen, de bank wil alles van je weten en ga zo maar door. Wij begeleiden starters graag in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken alsmede in het nemen van de juiste beslissingen. Niet alleen op administratief en fiscaal gebied, maar ook in relatie tot bijvoorbeeld verzekeringen, personeel en rechtsvorm.

 

Zeer scherpe tarieven voor ZZP'ers

Gezien het grote aantal ZZP-ers binnen onze klantenkring hanteren wij zeer aantrekkelijke tarieven, ongeacht de woonplaats in Nederland.