Menu

 

Smartphone-bezitters opgelet! Vanaf vandaag verloopt de afwikkeling van blikschade bij een aanrijding aanzienlijk vlotter. Dankzij de innovatieve website www.mobielschademelden.nl blijft het papieren schadeformulier in het handschoenenkastje. Met behulp van een smartphone vult u snel en simpel een online schadeformulier in. Mobielschademelden.nl is in de week van 17 oktober als gratis app te downloaden in de app stores van Apple iPhone en Android.

 

Voordelen online schadeformulier

Volgens de initiatiefnemers van de applicatie, het Verbond van Verzekeraars, levert het gebruik van de app aanzienlijk veel tijdwinst en gemak op. Het online schadeformulier stelt, afhankelijk van de situatie, relevante vragen. Dit leidt ertoe dat u veel minder informatie in hoeft te vullen in vergelijking met het papieren formulier. Waar je met een papieren schadeformulier soms een half uur bezig bent, handelt het online schadeformulier de melding in 10 minuten af! Daarnaast hoeft u geen extra formulier per post te versturen, want de app stuurt de schademelding direct door naar de verzekeraar. Alle betrokken partijen kunnen na een aanrijding snel verder en dat is essentieel in het verkeer. Dit voorkomt filevorming en vergroot voor iedereen de veiligheid.

Nog een voordeel is de integratie van handige functies. Plaats en toedracht van het ongeluk zijn simpel vast te stellen met behulp van het GPS-systeem en de app haalt automatisch voertuig- en verzekeringsgegevens op. Ook is het mogelijk om direct foto’s toe te voegen van de situatie.

 

Hoe werkt mobielschademelden.nl ? 

Mobielschademelden.nl is de eerste applicatie ter wereld die tweezijdige schades afwikkelt. Bij een aanrijding tussen twee voertuigen is het voldoende als één van de partijen een smartphone heeft. De andere partij dient slechts een mobiele telefoon tot zijn beschikking te hebben. Na het invullen van de gegevens stuurt de app een sms'je met de samenvatting van de schademelding naar de mobiele telefoon van de tegenpartij. Deze gaat akkoord door de ontvangen sms-code terug te sturen. Wanneer er sprake is van blikschade en niemand is gewond dan is het verstandig om zo snel mogelijk naar de eerstvolgende afrit of parkeerplaats te rijden. Vul daar de app in, dat is veiliger dan op de vluchtstrook.

Meer uitleg over de werking van Mobielschademelden.nl is te zien in het volgende filmpje. 

 

Blaak Verzekeringen sluit zich aan!

Het huidige Europese schadeformulier leidt vaak tot ergernis. Papieren invullen op de motorkap van de auto, terwijl wind en regen het u haast onmogelijk maken? Vanaf nu is dat verleden tijd. Blaak Verzekeringen vindt het zeer belangrijk dat klanten gebruik kunnen maken van een online schadeformulier. Daarom heeft Blaak Verzekeringen zich nu samen met de grotere verzekeringsmaatschappijen aangesloten bij Mobielschademelden.nl.

Heeft u onverhoopt blikschade door een aanrijding? Dan meldt u vanaf nu uw schade op een snelle en simpele manier via uw smartphone. Blaak Verzekeringen krijgt direct uw melding binnen en kan u dus nog sneller van dienst zijn!