024 366 0000
info@blaak.nl

Bromfietsverzekering

Blaak > Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

Bromfiets of scooter verzekeren

Brommers en scooters zijn populair. Net zoals bij een auto, ben je verplicht voor je brommer of scooter een WA-verzekering te sluiten.

WA-verzekering is verplicht

Rijd je met een scooter, bromfiets of snorfiets op de openbare weg, dan is het in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten als. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering wordt een schade aan anderen (medeweggebruikers) vergoed als jij die hebt veroorzaakt.

Je kunt je ook verzekeren voor andere risico’s. Bijvoorbeeld voor schade of diefstal van je scooter, bromfiets of snorfiets. Die verzekeringen zijn niet verplicht.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

  • Ongevallenverzekering opzittenden

Met een ongevallenverzekering opzittendendekking krijg je een bedrag uitgekeerd  als je op je brommer of scooter invalide wordt of overlijdt door een verkeersongeluk.

  • Verzekering voor verkeersbijstand

Bij een verzekering voor verkeersrechtsbijstand krijg je rechtshulp als je verkeersschade wilt verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen wij je als je voor de rechter moet komen voor een verkeersfout of als de politie je rijbewijs of brommer of scooter in beslag neemt.

De kosten van een brommerverzekering

De premie van de verzekering voor je brommer of scooter hangt onder andere af van je leeftijd, je woonplaats, het type voertuig en schades die je eerder hebt gehad.

Heb je nog vragen over het regelen van je brommerverzekering? Blaak Verzekeringen helpt je daar graag bij.

Bel mij terug formulier