024 366 0000
info@blaak.nl

Kostbaarhedenverzekering

Blaak > Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarheden

Heb jij kostbare sieraden of kunst in je bezit? Dan kan het verstandig zijn een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Je kostbaarheden zijn vaak beperkt of niet verzekerd met een inboedelverzekering. Met een kostbaarhedenverzekering kun je dit risico afdekken, eventueel ook buitenshuis en/of met een wereldwijde dekking.

Verzekeren tegen schade, verlies en diefstal

Je kiest zelf wat je wilt verzekeren. Denk aan waardevolle film- en fotoapparatuur, een kostbaar juweel, een kunstvoorwerp of een bijzondere viool. Je waardevolle spullen wil je graag verzekeren tegen schade, verlies en diefstal. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen is het mogelijk kostbaarheden toe te voegen aan de bestaande inboedelverzekering. Bij andere maatschappijen is het verstandiger om je kostbaarheden apart te verzekeren.

Eigen gebrek verzekeren

Het kan ook fijn zijn de schade te vergoeden die ontstaat door een gebrek aan het eigendom zelf. Dat betekent dat er bijvoorbeeld iets kapot is aan je waardevolle bezit. Denk hierbij aan het verlies van een diamant omdat de zetting van de ring kapot is.

De vergoeding bij schade, verlies of diefstal

Je krijgt bijvoorbeeld de reparatiekosten vergoed. Of een vergoeding om het voorwerp te kunnen vervangen. Hoeveel de vergoeding is, is afhankelijk van de waarde die je verzekerd hebt. Dat is meestal de nieuwwaarde: het bedrag dat nodig is om het voorwerp nieuw te kopen. Maar bij juwelen en kunstvoorwerpen kun je ook de taxatiewaarde verzekeren. Dan krijg je het aankoopbedrag vergoed, of de waarde die de taxateur eraan geeft.

Dure horloges en sieraden verzekeren

Het is soms lastig horloges uit het hogere segment te verzekeren omdat de premie vrij hoog is. Daarnaast is er vaak de verplichting bij het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering, dat er ook minimaal een inboedelverzekering bij dezelfde maatschappij afgesloten wordt. Omdat je dan 1 aanspreekpunt bij schade hebt, is dat wel zo makkelijk.

Uitgebreide keuzes vragen om goed, onafhankelijk advies

Er zijn diverse keuzes mogelijk, denk aan Werelddekking of alleen Europadekking.

Blaak Verzekeringen adviseert jou graag over deze te maken keuzes en kijkt samen met jou wat het meest geschikt is. Blaak Verzekeringen geeft onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en zorgt voor een snelle schade-afhandeling.

Bel mij terug formulier