024 366 0000
info@blaak.nl

Ongevallenverzekering

Blaak > Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en zelfs kleine ongelukjes kunnen grote gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld door een ongeval blijvend invalide raken. Of zelfs overlijden. Met een ongevallenverzekering dek je in ieder geval de financiële gevolgen.

Kenmerken ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering is een zogenoemde sommenverzekering. Dat betekent dat er een bepaalde som geld wordt uitgekeerd als jou een ongeval overkomt. De meeste verzekeringen bevatten in elk geval twee rubrieken:

  • de rubriek ‘overlijden’
  • de rubriek ‘invaliditeit’

Daarnaast kun je meestal ook medische kosten of tandartskosten (tot een maximum) meeverzekeren. Per rubriek wordt een verzekerd bedrag vastgesteld. Als je blijvend invalide wordt, krijg je bijvoorbeeld  50.000 euro uitgekeerd. Als je gedeeltelijk invalide raakt, krijg je ook een gedeeltelijke uitkering.

Voor wie en waarom?

De ongevallenverzekering is relatief goedkoop. Zeker als de verzekerde bedragen niet te hoog liggen. Daarom gebruiken mensen deze dekking ook wel als onderdeel van een andere verzekering, zoals de reisverzekering. En de verzekering leent zich uitstekend voor een collectief contract. Denk maar aan:

  • schoolongevallenverzekering
  • verzekering via de sportvereniging
  • of via een eigen bedrijf
  • gezinsongevallenverzekering

 Let op!

De ongevallenverzekering kan ook als aanvullende dekking op de autoverzekering worden meeverzekerd. Op deze ongevallen inzittendenverzekering zijn dan de inzittenden van de auto, waaronder ook de bestuurder, verzekerd.

Bel mij terug formulier