024 366 0000
info@blaak.nl

Reis & Vrije tijd

Blaak > Reis & Vrije tijd

Reis en Vrije tijd

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen. Over het algemeen dekt een reisverzekering alleen vakanties, dus geen zakenreizen. Een reisverzekering dient primair als aanvulling op de reeds afgesloten verzekeringen, met name de zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering. De reisverzekering biedt alleen dekking wanneer er op de eerder afgesloten verzekeringen geen dekking is.

Controleren van je reisverzekering

Het is belangrijk dat je goed checkt of je reisverzekering past bij je vakantie. Er zijn namelijk grote verschillen tussen reisverzekeringen. Gebruik daarom de tool ‘Check je reisverzekeringen’. Via een paar vragen over je vakantie krijg je een lijstje tips en aandachtspunten. Stel dat je gaat duiken? Of raften?

Waarom is het verstandig geneeskundige kosten mee te verzekeren wanneer je een zorgverzekering hebt?

De kosten van medische hulp zijn in veel landen erg hoog. De zorgverzekering vergoedt alleen de kosten van spoedeisende medische hulp zoals die in Nederland gelden. Een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten heeft een aantal voordelen vergeleken met een aanvullende zorgverzekering. Een ziekenhuisopname in het buitenland zorgt vaak voor extra niet-medische kosten, zoals reis- en verblijfskosten. Een reisverzekering dekt deze kosten wél. Een zorgverzekeraar kijkt altijd naar de medische noodzaak bij terugkeer naar Nederland (repatriëring). Terwijl de reisverzekeraar je ook om niet-medische redenen naar huis brengt.

De alarmcentrale die je het eerst benadert regelt de hulpverlening en afhandeling van de kosten. Dat kan die van de zorg- of reisverzekeraar zijn, De verzekeraars bepalen achteraf wie de kosten betaalt. Zo heb je maar 1 aanspreekpunt. De reis- en zorgverzekeraars hebben dit vastgelegd in het convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen. Zo willen ze voorkomen dat klanten van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Annuleringsverzekering

Je kunt je annuleringsverzekering volledig aanpassen aan je wensen. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. En kies je voor onze Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kun je bovendien zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt.

Je kunt Blaak Verzekeringen natuurlijk altijd bellen voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Je kunt ons bereiken op 024-366-0000 of stuur een e-mail naar service@blaak.nl

Bel mij terug formulier